Afvallen en eieren: een goede combi!
Eieren zijn niet alleen rijk aan eiwitten, maar ook aan vitaminen (B2, B12, D, E) en mineralen (ijzer, foliumzuur en choline). Een dikmaker is het ei ook al niet.
Gemiddeld bevat een gekookt ei ongeveer 80 tot 90 Kcal.
Wel bevat de dooier van een ei ongeveer 200 mg cholesterol (het eiwit zelf niet) terwijl ongeveer 300 mg is per dag geoorloofd is.
Aangezien we ook via andere voedingsmiddelen (kaas, vlees, vleeswaren) cholesterol binnen krijgen, geldt dus ook voor eieren: eet ze met mate.
Tenzij je de dooiers verwijdert. Twee tot drie eieren per week is absoluut verantwoord, en als je de dooiers verwijdert en/of geen vlees of kaas eet zelfs iets meer.
Dat eieren een goede ondersteuning zijn bij het afvallen komt doordat vooral spiervorming het metabolisme versnelt. Eieren zijn perfect voor de opbouw van spieren. Hoe meer spiermassa we kweken, hoe meer calorieën we verbranden, ook in rust.